lehet új cím kellene

Nem is cím, blognév. Azt hiszem, a sok-sok gondolat a fejemben valamiért kikívánkozik, és az az igazság, néha semmi köze a norvég létünkhöz. Bár ha azt nézem, hogy mindegyik gondolathoz hozzá biggyeszthető valami norvég hozzávaló is, akkor meg... A Norvégia itt vagyunk cím, amúgy is csak egy vícc, egy (basszus, az az igazság, magyarul már nem tudok -sose tudtam úgy igazán, pajorizmusok már az általánosban is megvoltak a magyartanárom szerint-, norvégül meg még nem)... néha tudom mit akarok mondani, csak nem ugrik be az adott szó... megvan, önírónia, mintha mi a megváltók lennénk, mintha csak mi hiányoztunk volna. Ki tudja...??? 
Viszont ezt a címet meg már páran ismerik, most változtassam meg? Lehet mégis marad, viszont mint "szerző", tulajdonos, fenntartom, hogy meg fognak szaporodni a Norvégiától független dolgaim. Bár mindig vívódom, mi értelme megosztani gondolataimat a nagyvilággal? Talán mert én próbálok teljesen nyitottan, szabadon, elvárások nélkül, senkit nem lebecsülve (bár lesz olyan hogy megsértve - lehet nem is kicsit), pozitívan, gondolkodva, a jóból kiindulva és csakis a mindenkit elfogadva , egyenlőnek nézve elv alapján fogok írni. Mert én így is gondolom, olyan norvégosan. És hogy ez csak itt látszat-e, vagy valóban ilyenek? Ki tudja igazán, bár ha engem kérdeztek én azt mondom, hogy itt északon ilyenek az emberek. 
Ezek csak úgy eszembe jutottak, főleg mert van egy csomó piszkozatom már, amik ilyenek. Majd egyszer, talán láthatóak is lesznek. 

Szóval, az ígéretemmel ellentétben sehol nem vagyok a pótlásokkal, milyen szar is sokat dolgozni ugyebár. Ma végre van egy lyukas napom, így valamit tudok pötyögtetni, de... ez nagyon kevés. Alapvetés, a gondolat gyorsabb mint a beszéd, a beszéd meg gyorsabb mint a kéz. Ez van. Viszont pár képpel most már tényleg jövök...

Rocky, lesz több kép is róla, egyébként jó kutya, de sajnos úgy néz ki nem passzol Barnabáshoz, semmi kapcsolat közöttük.









 Volt egy kéthetes mínusz 5-8 fokos szélcsendes periódus (remek idő volt), így megjelent némi jég a fjord vizén.


 Sokan kis sem veszik a csónakot télire, minek, olyan jégre nem kell számítani, tavaly nem is volt. Egy idősebb kollégám visszaemlékezése alapján, vagy 20 éve lehetett, mikor egy bátor valaki a jégen át tudott menni a szemközti hegyekhez (alsó kép), na akkor elég cudar idő lehetett.












Megjegyzések

  1. Névtelen27.2.15

    Kedves Tamás!

    Vártam már az új bejegyzést. :-) Nemrég találtam rá a blogra, és bár még teljes egészében nem, de elölről-középről szemezgetve olvasgatom, nagyon érdekes, kellemes olvasmány. Talán éppen a mostani bejegyzésben ecsetelt hozzáállásod miatt. A neten böngészve ugyanis egyre nehezebb rosszindulatú, irigykedő megjegyzésektől mentes híreket, cikkeket, beszámolókat olvasni, úgyhogy ez egy üdítően kellemes hely számomra. :-) Személyes indíttatásom is van, bár Norvégia egyelőre csak egy halovány lehetőség számomra / számunkra, inkább csak ismerekedésről van szó. Mindenesetre várom a következő beszámolót, és addig is minden jót Nektek!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések