banyek


Azt a hét meg a nyolc...

Nem volt idén még bejegyzés! Gondolom hányaknak okoztam ezzel álmatlan éjszakát. Nem, nem emigráltunk tovább vagy vissza, de megint költöztünk. És még csak nem is írtam róla. Pedig gyűlnek az anyagok rendesen, csak közben annyi minden más is kavarog bennem, hogy pont a blogra nem maradt kedv és kapacitás.

Meg leginkább idő, hiszen jó munkához idő kell, de még a blogok írásához is.

Tehát 2019 áprilisa, az idei első bejegyzés. Termékeny év lesz, nem vitás.

Már 2018 decemberére új helyre költöztünk, na nem városilag, csak néhány utcával odébb, csendesebb környékre, ahol ráadásul a kilátás is pazar. Naná, hogy többet fizetünk, de nagyon nem is volt választási lehetőség családiházas költözés okán. Kevés van, és abból a kevésből kevés a normális. Megint szerencsénk lássuk be, hiszen itt a tulaj nem toppan csak úgy be, ja mert fél évet, a telet a Svalbardon/Spitzbergákon töltik, és egyébként meg Stavangerben élnek. Ez így a jó! Nekünk nem hiányoznak, gondolom mi sem nekik.

Van, amikor erre kel az ember, mostanra már balra költözött a napfelkelte a szigetek mögé.


Van pince, tudok ügyködni, van dupla garázs kicsit odébb, ahol elférnek a cajgák és egyebek. Közel a centrum, ideális, a ház sem rossz, bár természetesen semmi sem tökéletes. De eddig ez a legjobb albérletünk messzeföldön.

Mondhatnám, hogy annyira jó, hogy itt már a napból is kettő van, de az optikai csalódás az üvegen keresztül.

És a holdból is.

Ha jó lenne a szemem talán még Dániáig is elláthatnánk, csak a nagy víz választ el bennünket, bár lehet az irány miatt inkább Svédországot csípnénk el. Mintegy 100 km csak Európa.

Vajon merre kalandozik a szemünk az ablakból kinézve?

Vicces és elég sokmindent elmond Norvégia természeti adottságairól, hogy milyen helyeken laktunk eddig úgy, hogy nem kerestük direkt a panorámát illetve a kiváló adottságokat, ezek jöttek velünk szembe pont akkor amikor kellett váltanunk.

Jön pár kép még, mert elgondolkodtató, vajon van-e értelme bármiféle nyaralásnak innen elutazva. Főleg mert még csak egy éve vagyunk sørlandiak, így van bőven mit felfedezni.

A fény irányába lehet Dánia.






Lehet meditálni az élet nagy dolgain, az alaphangulat gyakran adott.
Az ember sohasem tudhatja milyen látványra ébred, a felkelő nap és a felhők játékának köszönhetően.








Kakukktojás, idén kevés hó esett a télen, nem csak a tavalyi rekordhoz képest, hanem az átlaghoz képest is. Enyhe tél volt. 
























foly.köv.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések