súlytalanul


Milyen érdekes, hogy északnak kellett állnunk, hogy olyan irányba változzon meg az életvitelem ami nagyon kedves a számomra.
Nyakatekert kezdés, de remélem kíváncsivá tettem a kedves olvasót. Mi lehet ez?

Mi kedves a számomra? Miért kellett ehhez lelépni?

Ha igazán ki szeretném fejteni, akkor az nagyon hosszú lenne, annyi időm nincs, így csak pár apróságot megemlítek, de nem járom végig őket.

  • munka, és pont ezért a szabadidő hiánya (odahaza nagyon sok esetben nem fér meg a kettő együtt
  • házépítés és pont ezért a szabadidő hiánya
  • más volt akkor még a fontos (azt hittem)


Mindig küzdöttem a kilókkal, leginkább azért, mert semmit sem tettem ellene, vagy nagyon keveset, azt sem rendszeresen. A körülmények sem mindig segítettek ebben, de ne keressem a kifogást, az én vagyok saját magam. Puhatestű voltam mindig is.

A legrosszabb ilyen szempontból a középsuli végén voltam. Nem emlékszem biztosan, jobb is elfelejteni, de 95kg is lehettem. Nem izomból.

Mostanra ki teccet találni, mit is takar a súlytalanul cím, ugye? Nem, nem jártam az űrben, bár biztosan nagyon izgalmas lehet odafent. 

Mi történt a kilóimmal az északi földeken, erről fogok értekezni. Amikor rászántam magam gondolatban, hogy kéne erről is írni, hiszen ez is egy változás, egy új élet eredménye, pont belefutottam pár cikkbe, ami nagyon jól passzolt ide.


http://index.hu/tudomany/egeszseg/2017/02/17/elhizas_tulsuly_technologia_fogyas_genetika/

http://index.hu/sport/futball/2017/02/18/real_espanyol_cristiano_ronadlo_csel/
Hogy kerül ide CR7? Egyszerű a megfejtés. Hétfőnként foci, és van egy srác (rendőr), aki magas vékony, rettentő gyors (nálam konkrétn kétszer - bár ez nem nehéz). Ja, és a labdával sincs rossz viszonyban, nálunk ő a CR7. Ez a csel ugyanígy megy neki, követhetetlen.
Ez is egy változás, legalább heti rendszerességgel foci (több mint 10 éves kihagyás után), de egyszer erről még hosszabban értekezni fogok. Másfél órát szoktunk, változó felállással, rendszerint kapus forgással. De megvan egy fix mozgás. Már ennyivel is több, mint odahaza volt.



http://index.hu/tech/2015/10/11/fitnesz/
Karpántok. A tízezer lépés misztikuma. Véletelnül lett ilyenünk is, csak kíváncsiságból néztem meg pár szokásos tevékenységet, azóta porosodik. Napi ennyi megvan, erről szintén majd később.


http://index.hu/chart/2017/03/05/sport_eu_eurostat/
Ez nagyon érdekes, és tanusíthatom. Tényleg sokan mozognak rendszeresen, persze ez akkor igaz, ha a sétát/gyaloglást is belevesszük. Miért ne vennénk, hiszen nem ül a TV előtt. Nálunk is ez a fő mozgás, a rengeteg séta.


Azért hihetetlen még mindig felfogni, hogy tulajdonképpen gyerekkori álmaim részben most teljesülnek, és ebben Barnabásnak közvetve nagy szerepe van. Mert ha Ő nem az ami, akkor talán mi sem vagyunk itt és most. Akkor egész másképpen épülnének fel a napjaink, biztosan jóval kevesebb szabadidős mozgással.

http://www.origo.hu/tudomany/20170518-egyre-no-a-tulsulyosok-es-elhizottak-szama-a-fejlett-orszagokban.html



http://index.hu/bcs/2017/05/19/interju_ultrafutas_felkeszules_etrend_sport_futas_ultrabalaton/



http://www.life.hu/intim/20170405-mona-awad-antilanyregenye-es-a-modern-kori-testkepzavarok.html


http://index.hu/belfold/2017/04/22/agancsozas_vadgazdalkodas_erdo_agancsgyujtes_szarvas_zala_somogy/

http://www.origo.hu/nagyvilag/20170403-a-gyermekek-millioi-eheznek-a-vilagon-1945-ota-nem-volt-ilyen-rossz-kilatas.html


http://index.hu/gazdasag/2017/08/06/sport_iskolazottsag_tanulas/


Folyt. köv.de csak szépen lassan, aztán kikerekedik a kerek egész...





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések