mobber - értelmetlen halál

Elárulom, ez egy csúnya kifejezés, egy csúnya cselekmény. Kiközösítés, csúfolás és ezek megfelelői. Mindenki tudja mire gondolok. A mai napon fáklyás felvonulás volt egy ilyen, tragédiába torkollott iskolai csúfolás, kiközösítés megaláztatás miatt. Nem most történt, pár éve (hozzá kell tennem, olyan nehézkesek ezek a norvég riportok, ami link van a történetről az sem működik - de nem is ez a lényeg), egy 13 (Odin) éves srác öngyilkos lett, nem tudta feldolgozni a megaláztatást.

http://dict.hunnor.net/search?term=mobber&match=&display=&infl=

Tehát igen, sajnos itt is előfordul ilyen, ahol fiatalok vannak ezek szerint nem elkerülhető. Viszont ezen a napon van/volt a fáklyás felvonulás emlékeztetőül, és a többi hasonló szürnyűség megelőzése érdekében. A miniszterasszony is részt vett természetesen a rendezvényen. Osloban és több nagyvárosban is volt megemlékezés.

Annyit lehetne írni erről is, mindenkinek vannak evvel kapcsolatban biztosan "élményei". Szomorú ez a "neked a divat mondja meg hogy ki vagy" típusú szemlélet. Sokkal inkább az "élni, és élni hagyni" aminek működnie kellene, amit leginkább tapasztalok itt északon egyébként, nagyon helyesen. Szép illúzió amúgy...


Egyébként meg, egyszerűen nem történik semmi kölünös mifelénk. Bár fog, de nem szaladok előre. A lényeg a lényeg, egy csomó mondanivalóm lenne, de leginkább azért nem írom őket, mert nem akarnék félmunkát végezni, egészre meg nincs időm. Képek sem készültek mostanában, nem voltunk sehol, itt pedig semmi extra nem történt. De lesznek majd ígérem. Kis türelem, én már tudom.

És egy most esti hír. Úgyis néha előkerül a hoki. Ez sajnos nem az első eset a fehérvári hokistákkal kapcsolatban. Miért van ez a sok, sportolói halál? Kíváncsi lennék...
http://www.jegkorongblog.hu/2014/11/16/meghalt-rajz-attila/#post-100697

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések