várjuk a tavaszt

Hó alig, nincs kemény tél az idén. De ez európa szerte igaz. A tavalyi 50 éves rekord hó után különösen erős a kontraszt. Szél is jóval kevesebbszer fúj, mint az elmúlt két télen, amit mi is tapasztaltunk. 

Hideg sincs, persze van periódus mikor mínusz van, de inkább 0-6 fok itt az átlag most. A nap is kezd visszatérni hozzánk, jöjjön csak jöjjön...

Néhány kép az elmúlt hetekből, némi szöveges kiegészítéssel. 

 Dumpap/süvöltő. Nagyon szép kis madár, rengeteg van mifelénk. Utánanéztem, tenyésztik főleg Hollandiában és Belgiumban. Akár 200 euro is lehet egy hím. Talán be kellene fognom őket?


A látszat csal, nem tettem meg. Ez egy mentési akció volt. Skierült. A történet röviden, hogy nagy ablakok vannak a nappalin, és sajnos időnként koppan valami, főleg ha erősebb a szél. 


Legtöbbször vagy csak a tetemet találjuk, vagy csak a nyomokat (tollak). Ez a süvöltő viszont pont akkor ment neki az ablaknak, mikor ott áltam. Megnéztem, elég gyatra állapotban volt. Gondoltam behozom, ha össze tudja magát szedni az jó, kint a 0 fokban viszont mozgás nélkül nem biztos hogy jó lett volna. De pár óra után repülésre kész volt, mehetett. 


A kedvenceim, a felhők játéka.













Ugye szép?





 Az őzek pedig lejárnak hozzánk. Elég szelidek, őket (egy pár darab itt az elszigetelt kis erdőben) nem vadásszák.




Az alam bejön nekik, ősszel a megérett almát "lopkodják", most meg a hűlt helyét. 






Félig már világos, vagyis szürkület van lovagláskor. De napról napra jobb a helyzet, lesz mit fotózni remélhetőleg a jövőben. 










A napokban különösen sokat jártak nálunk, persze időnként dobunk is ki nekik almát, talán ezért??? 

Egyre több a nap, és hamarosan eljön az az idő, mikor a háttérben lévő hegy sem lesz útban, elég magasan fog akkor már szállni ahhoz, hogy ne csak rövid időre kukucskáljon be hozzánk. De jó lesz... 


És ha szép tavasz meg nyár lesz, akkor itt kint a teraszon fogunk élni.


Következő decemberig ne legyen ennél rosszabb idő. 





Kicsit napoztunk. 


Sokat lehetett volna játszani a jéggel és a fénnyel, de csak ennyi tellett. 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések