mik vannak...


Kicsit norvég, kicsit más, ez van/volt.

A legfontosabb, hogy nem jelentkeztem a kézi VB döntője óta. Papírforma, nyertek a Franciák, de nagy gratuláció a Norvégoknak is, a férfi kézijük legnagyobb sikere ez a VB ezüst. Jó volt látni.





Milyen jól látszik, hogy mennyire nem nézek TV-t. Fogalmam sem volt erről a norvég sorozatról, pedig lassan a világ erről beszél.

http://comment.blog.hu/2017/01/04/egy_norveg_tinisorozat_epp_csendben_meghoditja_a_vilagot?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2017_01_04&utm_campaign=index


http://index.hu/kultur/media/2017/02/01/skam_norveg_sorozat/

Mindezek ellenére sem látom az esélyét, hogy nézni fogom, de csak meghódítják a vikingek a világot ismét...
http://www.tv2.no/v/1045956/?liste=4f5517bd-369b-484c-af19-933ed8fddbea
A hölgyek figyelmébe ajánlanám ezen gyúrós vikinget. Fél milliós instagram követés. Ez sok?





És, ha már a hódításnál tartunk, a Bocuse d'or-on már megint taroltak az északiak, bár az arany (Amerikáé először) nem az övék lett. De Norvégia a második, Izland a harmadik lett. És a magyarok a negyedikek lettek. Mivel nem vagyunk étterem járók, nem tudom megerősíteni hogy itt minden oly csodás-e.



Az alábbi cikk érdekes, akár vonatkozhatna egész Skandináviára is. De!
Hogy van az, hogy rengetegen hoznak Thai feleséget? A falun azért másképpen látom, bár az tény, az egyedüllét nem "kínos". Miért is lenne az. 
Erről lehetne még írni, de inkább más érdekességet mondanék. Elég sokat hallani, hogy pár évtizeddel ezelőtt nem éppen volt ilyen szerencsés a nők helyzete. Nem kímélte a férjük őket, és elég sok célzást hallottunk a pedofíliáról is a régebbi időkből. Zárt, elzárt közösségek, behatárolt "egyedszámmal", az emberi vér pedig... amikor csak a hajó volt a közlekedési eszköz leginkább, mert autó és út kevés volt. De ez szerintem világ probléma, ha be sem vallják az érintettek. A tanyasi világ különbözhetett? 


http://velvet.hu/elet/2017/01/29/oceanjaro_undorito_dolgok/
Mivel már nekünk is van pár tapasztalatunk erről, hát így elég érdekes belefutni ebbe a cikkbe. Ezek szerint eddig mi a szerencsésebbek közé tartoztunk?
Egyébként nem olyan egyszerű ám ez. Szerintem pár óra alatt kell (2-3) kitakarítaniuk az egész hajót. Utoljára hazajövet a folyosón kellett várnunk a hajón (talán kicsit korán engedték fel a népet), mert a kabinok még nem voltak készen. Mondanom sem kell, hogy nem a norvég volt a jellemző a takarítók között. Kelet-európai és ázsiai volt a 90%-a. Más kultúra, más küszöb. De a megcsúszásuk ellenére a jellemzően férfi "csapatvezető" nem segített volna be.



http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/02/03/megvolt_az_elso_templomi_meleghazassag_norvegiaban/
Liberális világ hajrá. Zavarnak valakit? Akit igen, az mehet a marsra új társadalmat építeni, elfogadás nélkülit.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések