hatezerkétszáz + kétszer 17 óra

Igen ennyit, 6.200km-t sikerült "beletekernünk" magunkba majd egy hónap alatt. Sok-sok élmény, sok-sok mesélni való. Kezdjük a negatívumokkal, hogy azon legyünk is túl gyorsan és hogy a végre csak a szép dolgok maradjanak meg bennünk. 

Igen vannak negatív dolgok, van bennünk hiány érzet. Elsősorban azért, mert nagyon kevés idő jutott a rokonokkal, barátokkal és ismerősökkel való találkozásokra. Nagyon feszített programot találtunk ki odahazára Barnabás érdekében (sokat is okosodtunk), ez minden mást hátrébb sorolt. Persze titkon reméltük, azért jobban be tudjuk osztani az időt, nem ment. Kissé zombiként (úgy is reneszánszát éli) tértünk haza, még jó hogy pihis időszak következett az ünnepekkel. 

Aztán még ez a 6.200km (plusz a kétszer 17 órás kompút) sem lesz egy gyakori vágyálom. Tulajdonképpen szerencsénk volt az időjárással, azért ezt decemberben nem olyan könnyű kiszámítani. De csak részben. Pesten majd egy hétig szakadt mikorra odaértünk (nov.30). A legszebb idő az elutazásunk napján volt (dec. 19), pedig azt hittük lesz részünk sok-sok napsütésben. Nem lett. 

A kutya (Rocky) végül családtag lett, de megjártuk vele a poklot, zacskó bezabálás, kórház, röntgen miegyéb. És sajnos olyan értékes órák, amiket jobban is fel tudtunk volna használni az utolsó pár napunkban. 

Regensburgból szinte semmit sem láttunk, pedig egy estényi idő be volt programozva (ez elmondható Magdeburgra is, bár az nem is volt különösen fontos, főleg a leghosszabb etap után), nem tudtam annyira kiélvezni az otthoni ételeket (egyszerűen kevesebbet eszem már, norvégosan, nem fér belém annyi mint régen). Nem tudtam elég sört inni (főleg idő hiányában), a kézműves sörökbe, amik odahaza ugye most nagyon mennek, éppen csak belekóstoltam... ezek fontos dolgok ám... 

Dióhéjban ennyit a negatívumokról, időrendbe szedve a történteket, majd még bizonyosan megemlítem őket, és lehet még más is eszembe fog jutni. Azért annyit elárulok, jó volt ez a "kirándulás", sok jó dolog történt velük, bőven pozitív a végeredmény!!!

A háttérben Bergen. Mi a kompon, nov. 26-án.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések