VB

Ha nem mondtam volna, a blog a foci VB alatt leállt. Vagyis ha működne a fociról szólna. Mondjuk véleményem az van rendesen, majd meglátjuk lehet "kicsúszik" belőlem valami. Egyébként számomra eddig teljesen jól alakul a világbajnokság. 

Egyébként azért voltak történések a való világban is. Majd, de még pótolnom is kell, és események elé is nézünk... röviden... káosz. Ha ezért kapnám a fizetésem (blog), nem állnék valami jól. 

majd ez is jön...

Megjegyzések

  1. Jó meccsek vannak az tény. Ha hosszabbítás és büntetők is vannak, akkor simán éjfélig ideszegez a TV elé. Másnap munka... valahogy álmosan! :-)
    Brazil - Holland .... kétesélyes. Kérdés mit tudnak a brazilok Neymar nélkül. Szorítok a Hollandoknak, mert szeretem Hollandiát.
    Argentin - Német ... szerintem a németek bedarálják az argentinokat is.
    Tehát a döntő:
    Német - Holland .... 0-1
    Mi a véleményed?
    Más.
    Kérdeznék viszont egy fontos (nekem fontos) dolgot.
    Így nyári időszakban ott a sok -sok vízfelület közepette milyen rovarok élnek és teszik nehézzé a mindennapjaitokat? Gondolok itt szúnyogokra vagy hasonló helyi specialitású vérszívó állatokra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó a VB szerintem is. Jól alakul ahogy írtam, mert én 90-es VB-n már a németeknek szurkoltam, a másik nagy kedvenc pedig Hollandia. A döntő remélem az övék lesz. Nyerjen Hollandia, mert ők olyanok mint a Spanyolok mostanáig, hogy nem nyertek még VB-t soha. Németeknek van már elég... amúgy pedig Löw egy idióta a német összeállítással. De erről nagyon sokat lehetne beszélni. Amúgy azt látom, kezd kicsit összébb rázódni a foci elit, nincs lefutott meccs és ez jó!!!

      Engem még nem csíptek meg szúnyogok, itt nem is látok, és furcsa volt nekünk, hogy nincsen sehol szúnyogháló. Nálunk sem így természetesen, ablak vagy ajtó folyamatosan nyitva (jó, mondjuk este lámpánál nem), de be még talán egy ha jött. Légy persze több, de az se sok. Viszont locsolni kell a füvet, alig van eső. Most utóbbi napokban volt csak. A fű kiégve... itt Norvégiában, a pofám leszakad... egyébként pedig azt olvastam sok a szúnyog, kíváncsi lennék hogy hol... vagy ebben is csak szerencsénk van???

      Törlés
    2. Ja, még annyit a szúnyogokról, hogy... a kép Langvatnet nevű tónál készült, 1160méteren van a tó, ezért a sok-sok jégtábla. Mikor fotóztam kb. 30 szúnyog repült rám, de vagy a jéghideg víz vagy nem tudom, de teljesen "impotensek" voltak. Semmi csípés...

      Törlés
  2. Nagyon szép felvétel ... kicsit (kicsit? ... nagyon!!!) irigyellek, hogy ilyen lehetőségeitek van. :-))
    No, de se baj ... majd eljön a mi időnk is és remélem nekünk is megadatik, hogy megtapasztaljuk e csodát.
    Itt a Skót felföldön él és virul egy "Highland midges" nevezetű dög, amiből rengeteg van júniustól október első hetéig. Megkeseríti az életünket. Folyó vagy tó mellett élnek és virulnak, mert a szaporodásukhoz a víz elengedhetetlen (lárvák a vízben kelnek ki). Rákeresel így a goole-ban megtalálod és képeket is hozzá. Erről nem nagyon írnak az úti könyvek és a turista beszámolók sem nagyon említik, pedig eső után (ami napjában többször is előfordul) szinte hemzsegnek és marnak, csípnek ahol csak tudnak. Hálóval a fejeden és kesztyűben lehet kint dolgozni ... nélküle reménytelen.
    Köszi az információt... akkor ott kevésbé vannak szúnyogok. Ez jó hír!
    Gondolom Norvégia északibb területein még kevesebb, mert a hideget a rovarok sem bírják. :-)
    Igen, nagyon jó látni, hogy például a Costa Rica-i játékosok még a 120. percben is úgy mennek és hajtanak mintha most kezdődött volna a mérkőzés. Nívós, színvonalas meccsek szinte mind.
    Remélem Holland-Német döntő lesz és a Hollandok nyernek. Megérdemelnék.... Robin van Persie-nek kellene feljavulni, mert elég gyenge amit nyújt. Robben kevés lesz a döntőben egyedül.
    A németeknél egy-két embert kell nagyon szorosan fogni, kizárni a játékból (pl.: Müller, Klose, Schweinsteiger...) így kevésbé veszélyesek már.
    No, de majd meglátjuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyébként lehet itt most csak azért kevés a szúnyog, mert kevés az eső??? Remélem nem.
      van Persie tényleg szar, simán kezdhetne helyette Huntelaar. Egyébként ebben tisztelem van Gaal-t, hogy nyúl a fiatalokhoz. Nem értem Khedira (akit csak az előző VB adott el, holott rém gyenge a pasi), Özil mi a fenét játszik. Éss mivel Neuer ennyire jól érzi a kifutást (és sokat is hibázik a német védelem), elég volna 3 védős rendszer. Swejni mellett Kroos, előttük pedig balon a ki sem próbált Draxler, Götze, Müller, Podolski (újra kapna a baloldalon egy esélyt, mert a balodal rém gyenge -ez a Höwedes is egy nagy...- Schürrle helyett) elől meg csak egy csatárt vitt ki ez a szerencsétlen Löw, így marad Klose (bár nem bír végig egy meccset, szerintem cserének jó). Sajnos a Reus, Gündogan, Schmelzer, Kiessling sérült és ki nem vitt játékosok hiányoznak, na az lenne az igazi, és ha nem ez a Guardiola majmoló (még öltözetben is) Löw lenne a tréner. De ha így is behúznák a VB... csak marad hiányérzetem... olyan jó okosnak lenni így kívülről... tudnék erről egy jó hosszú bejegyzést írni...

      Törlés
    2. egy kicsit zagyva lett, de a lényeg talán érthető

      Törlés
  3. :-))
    Ok, átjött ... értem.
    Persze kívülről könnyű okoskodni! :-))
    Egy.egy keretben sok az azonos szintű játékos így lehet variálni, posztokat cserélni ..
    A német foci egy "daráló". Könnyen kiszámítható csak erő és tüdő kell hozzá. A brazilok tudnak ésszel is játszani ... na az a szép foci ... de hát ezt a játékot nem szépségre, hanem gólra játsszák. Nem tudom mi lesz a vége holnap, de remélem mi itt a képernyő előtt jól érezzük majd magunkat. :-)

    VálaszTörlés
  4. Volt tegnap daráló rendesen, Brazília feltrancsírozva. Ez a foci tetszik nekem, mint tavaly a Bayern és az utóbbi években a Dortmund. Főleg, hogy már ez a német generáció tud focizni is. Ma még Hollandia kell és kész. Van itt egy család, már említettem őket a blogon valamikor. Na a hapsi német, a csajszi holland. Vajon a két gyerek kinek szurkol ha összejön egy ilyen döntő. Majd megkérdezem tőlük, bár egyikük 4 éves, a másik 2 csak, így nem is olyan lényeges... hasonlóan jó meccset mára!!!

    VálaszTörlés
  5. No, a tegnap esti derbi nem úgy alakult ahogy vártuk ... sajnos a Hollandok elvesztették a 11-es párbajt. Furcsálltam, hogy most a holland edző nem cserélte be a 11-es ölő kapust ... vajon miért nem?
    Most olvasom Van Gaal nyilatkozatát a mérkőzésről és ott a válasz. Elfogytak a cseréi a meccs végére.
    "Van Gaal azt is elismerte, hogy ha nem cserélt volna már hármat, akkor most is lecserélte volna a tizenegyesek előtt a kapust, ahogy Costa Rica ellen is tette. Akkor a Jasper Cillessen–Tim Krul-csere elődöntőt ért, és a cserekapus két büntetőt is kivédett. A megoldás: Cillessen még életében nem fogott tizenegyest. Szerdán sem sikerült neki.

    Van Gaal megindokolta a cseréket is: Martins Indi túl sokat szabálytalankodott Messi ellen, még az első félidőben egy sárgát is kapott, és várható volt, hogy kap még egyet. De Jong sérülése nem gyógyult meg, Van Gaal nem akart kockáztatni, Van Persie pedig rettenetesen kimerült."
    KIMERÜLT. Szegény. Ha nem így lett volna, akkor nem kell lecserélni és akkor jöhetett volna a kapus csere és kitudja mennyit fogott volna meg megint a 11-es ölő kapus és akkor .....
    Sokszor nagyon apró dolgokon múlik a siker ... de így van ez a hétköznapi életben is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól van ez így. Ma beszéltem Vilmaval, és mondtam is neki, hogy legalább nem kell veszekedniük. A gyerekek pedig a német meccseken német a holland meccseken holland cuccban voltak.
      Viszont Holland döntő esetében nem lett volna nagy izgalom (nekem mert bármelyik nyer nem bánom), így viszont... bár remélem a Németek tökösek lesznek... alig várom...

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések