És vasárnap?

Nem volt olyan napos időnk, mint előző nap, vagyis csak részben. Majd írom a képekhez (úgy mint a tegnapihoz, ami még nem történt meg, de fog) ami érdekesség, viszont...
Az igazság az, hogy eddig csak a felszínt kapirgáltuk (Barnabással az autót elhagyva mélyen nem tudunk bemenni a norvég természetbe, ez majd külön saját akcióm kell hogy legyen), de ebből is látszik mennyire fantasztikus hely Norvégia. Bár kinek mi tetszik. Nekünk ez. Mi amúgy is erre a 15-20 fokra vagyunk kalibrálva, a komfortérzetünk határai pedig 10-25 fok közöttiek. A több, kevesebb már nem olyan kényelmes, persze nem rossz az sem, de túrázni ez az ideális.
És olvasva milyen idő van mostanság Magyarországon, hát itt egyértelműen jobb. A messzi északon... na jöjjenek a képek, és majd a hozzávalók is valamikor.

ami még hiányzik az életünkből, a norvég naplemente megfigyelése, hamarosan pótoljuk...



Statsraad Lehmkuhl. Majd 100 méteres 100 éves hajó. Itt lehet többet olvasni róla:
http://www.lehmkuhl.no/hjem/
http://en.wikipedia.org/wiki/Statsraad_Lehmkuhl
izgalmas történelemmel



Sajnos csak ezekre a képekre futotta, véletlenül, szerintem előző nap Ulvik-ben volt kikötve, ha tudtam volna...








Carmen kolléganőjénél Ulvik-ben, a napos oldalon. 100 éves a ház és a melléképületek. Csodás kilátás, nagy élmény lehet itt lakni. Állataik már nincsenek.


A hegyből kifaragott "pala", ez kb. 80x80-as, és vagy 3-4cm vastag. A súlya??? És télen ha még havat is kap, jó erős a tető az biztos...



Igen, mondtam már, most virágzunk errefelé. A tulipán, az orgona... és a gyümölcsfák.





Ott lent az a barna ház is az övék, kiadó hytte. Németek voltak éppen. Egyszer befizessünk rá? Aztán esténként tudok pecázni is.


100 éves







6x6




Úton a másik hytte-hez. Szintén a kolléganőé.



Ez az, használaton kívül több tíz éve. Most azt néztük, hogy...


csodás tó partján, ami állítólag remek pisztrángos hely


mint otthon



...szóval azt néztük, érdemes-e felújítani. Hát meg kell szerintem bontani, hogy mi a helyzet. Kérdezték segítek-e (persze nem ingyen), naná. Ilyen környezetben? Egyik vágyam teljesülne. 
Egyébként mint az első festéses munkánál, és a következőnél is amit nemsokára kezdek elvileg, kiderült, hogy itt tényleg nincs fekete munka. Ilyen esetekben van valami egyszerű adózási lehetőség, amikor csak egy bizonyos kisebb munkát csináltat az ember. Tök jó szerintem, semmi sincs feketén, ha nem lenne ez, nem csináltatnák velem. Egy, mert akár ellenőrizhetnek is, kettő, nem is tennék. Talán ezért is működik jobban a nyugat? Mindegy, elvileg van lehetőségem ezekre a munkákra, és az ovival (kb. 60%-ot dolgozom kb.) összeegyeztetve már biztosan nem unatkoznék (mintha azt tenném). Azért majd ha itt fogok, szünetben megnézem azokat a pisztrángokat is.



Pár héttel ezelőtti képeken, ezeken a tavakon még volt jég. Most meg ugye sok-sok vízesés...





azért ennyire nem kihalt a táj









a tó feneke elképesztő látvány élőben















Hytte-k mindenhol felbukkannak.









Ide is vissza fogunk térni, mert a neten néztem, hogy valami szép hely van az út végén. Most nem fért bele az időnkbe. Egyébként ez a másik arca az itteni norvég tájnak, a fjord után az erdős részek. Közös pont a hegyek. A harmadik arc pedig a zuzmós fa nélküli hegytetők.









Ulvik a magasból










Balra Ulvikfjord, jobbra Osafjord


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések