szép az ősz

Két éves norvég lét után, még mindig nem tudom biztosan mikor mire lehet számítani időjárás ügyében. Volt részünk mindenben, rekord meleg tavaly tavasszal és nyáron, elég esős ősszel és hideg, 50 éve nem látott rekord havat hozó téllel. Idén pedig nagyon esős és hideg tavasz és nyár, ellenben eddig nagyon szép az ősz. Kevés a csapadék, sok a napsütés. 
Persze már vagy két hete, hogy megvolt az első kis havazás fent a hegyekben és a Hardangerviddán, de ennek ellenére nem lehet panaszunk. 

Most szombaton is hétágra sütött a nap (12 fok kb.), mi ha nem is kirándultunk (bevásárlás Vossban), azért visszafelé jövet a kerülő úton jöttünk, és be kell látni, bár tudjuk a hideg közeleg, de nagyon szép tud lenni az ősz. Ismerős képek jönnek, van pár olyan hely, amivel nem tudok betelni, mindig öröm már csak az autóból való bámészkodás is. 

Nagyon kevés kirándulásunk volt idén, persze a nagy nyaraláson kívül. Sűrű időszak volt ez, a tavasz-nyár ahogy már említettem pedig nem annyira csábított a kirándulásra. Na nem azért, mert megijednénk most már egy kis esőtől, de mivel mi itt élünk, és nem befizetett kiránduláson vagyunk, van időnk kivárni a megfelelő alkalmat. És ha már elmegyünk valamerre, az majdnem csak legyen tökéletes élmény. 
És Barnabás is változik, reméljük jobban rá lehet majd újra venni a nagyobb kirándulásokra a természetben. 
Így mindig gyűlik a fejemben, hova is kell visszamennünk még. Ez egy nagyon jó lista, egy nagyon jó fejtörő. 





































Megjegyzések

Népszerű bejegyzések