ess eső ess


Tudni kell, hogy Norvégia legcsapadékosabb körzetében élünk. Bergen különösen viszi a prímet ebben a tekintetben. És most olvastam egy cikket ezzel kapcsolatban.

http://www.tv2.no/a/7743060

A lényege, hogy nagy esély van rá, hogy megdől az éves csapadék rekord.


December 5-ig 2746mm csapadék hullott. És ez a hétvége brutál volt csapadék szempontjából. Lett is több helyen áradás, ismét elvitt néhány házat magával. 3 napig megállás nélkül esett, és eleve előtte is esős hét volt, plusz enyhült, a hegyekben pedig már van hó. Az még hozzáolvadt, és hiába a gyors folyású folyók, némelyik így sem bírta. 
A lényeg, hogy Bergenben idén szinte végig esett, és hideg volt.





Azért 3 méter eső az nem semmi, igaz? Itt is kezdenek mutatkozni az időjárási szélsőségek. Tavaly gyönyörű tavasz és nyár, rekord melegekkel, majd egy meglehetősen esős (egy éve szintén áradások voltak) ősz, és 50 éves rekord havat hozott tél. Ebben az évben pedig az egész év esős és hideg volt (nem hiába nem volt sok megosztani való képem), ellenben ősszel nagyon szép időnk volt, ami elvileg a legesősebb. Most viszont vagy két három hete hozza a formáját. Nagyon kíváncsi vagyok mennyi hó lesz (bár felnézve a hegyekre), de ha így folytatja abban is újabb rekord lehet. 

Én csak remélni tudom, hogy ha már így volt ez a két év, akkor a sorminta folytatódik, és remek tavaszunk/nyarunk lesz.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések