a forgatás...

Gondoltam muszáj ma leírnom a forgatási élményeinket, mert most még frissen él bennünk. Történt jó is, rossz is. A rossz szerencsére nem velünk.

Hol is kezdjem? Délután 2-re értek hozzánk a TV2-től, addigra Barnabást is hazahoztuk az iskolából. Röviden megbeszéltük hogyan is gondolták a napot, bár már ideérkezésük előtt felborult amit igazából elterveztek. 
Történt egy tragikus baleset Geilo után nem sokkal, nem tudom pontosan, de a főúton dolgoztak robbanóanyaggal, ami sajnos el is sült de rosszkor. Három halott. A főút teljesen lezárva, ennek még lesz jelentősége később.

Tehát jött egy hölgy, aki a riporter volt, és egy hapsi aki a kamerát kezelte. Mivel ez a szomorú eset történt, főnökeik kitalálták, hogy a kameramannak el kell mennie Geilo-ba ha végeztünk, mert holnap ott kell forgatnia, a hölgynek meg mivel egy autóval jöttek, busszal és vonattal vissza kell mennie Bergenbe (gondolom mennyire örült ennek).

Utána megtörtént egy rövid interjú, és Barnabást filmezték itt az udvarunkon, szerencsénkre a szomszédunknak pont akadt egy kis traktoros munkája, így láthatták hogy odavan értük. A riport viszont nem tetszett. Alig volt szó a sztorin kívül másról. Nem tudtunk beszélni sem az autizmusról egy picit (bár jó felvételek készültek, a videó ha úgy vágják sokat el fog árulni ezen emberkékről), sem hogy honnan jöttünk, milyen itt Eidfjordban stb. Szerintem, mivel később kiderült, hogy időnk is volt rá, ezt elég nagy ziccer volt kihagyni, így lett volna igazán pluszos a történet. Az az érzésem van, ezt az egészet a Toten Transport rendelte meg. Mondjuk mindegy is, valamennyi reklámot csak csinált Barnabás Eidfjordnak.

Később pedig az volt a terv, kimegyünk Barnabás "terepére" az utcára, hogyan is kell elképzelni a délutánjait. Várhattuk várhattuk a kamionokat, buszokat, semmi nem jött. Természetesen a baleset miatt, mert le volt zárva út. Ez azért is volt még kellemetlen, mert vártuk Wiggo-t egy közös interjúra, illetve hogy reagál Barnabás. Wiggo-nak pár száz kilométer kerülőt kellett tennie, így jócskán később futott be. 
Visszatérve, azért lett egy kis szerencsénk, mert csak befutott egy kamion (Espeland nevű cégtől, később Wiggo elmondta, tegnap egy ilyen sofőr vesztette el az életét, durrdefektet kapott, és beleborult egy folyóba), és Barnabást le tudták filmezni, hogy is szokott örülni a kamionoknak. 

Nemsokkal később a hölgy "lelépett", a többi teendőt a kameraman végezte egyedül. Jófej fickó volt, és volt pár üres óránk, mert Wiggo csak fél kilenc után futott be. Tehát lett volna idő tartalmas beszélgetésre, nem történt meg, mondjuk a riporter csaj nem volt már itt, de mi tudtunk volna nélküle is beszélni. Ellenben beszélgettünk (sajnos a neveket sosem tudom megjegyezni) mindenféléről, kicsit megvacsoráztunk, ilyesmik történtek. 

Kiderült, hogy ő csak külsősként dolgozik a TV2-nek. Az is kiderült, lehet nem is a TV2 a legnagyobb csatorna (ellenben ahogy én gondoltam), mert itt az NRK (állami TV ha úgy tetszik) nagyon erős. Bár össze sem hasonlítható az otthoni királyi TV-vel, mert itt nem a mindenkori hatalmi propaganda folyik benne.

Végül befutott Wiggo. Hozott nekünk pulcsit, Barnabásnak "melós" kabátot nadrágot, Toten-es felirattal természetesen. Viszont Barnabás nem úgy reagált ahogy kellett (mintha ő meg tudná játszani magát) volna. Tegnap próbáltuk beültetni Wiggo kamionjába, de nem tudtuk. Félt. Viszont ezt úgy megjegyezte Barnaby, hogy nem ment közel Wiggo kamionjához amíg le nem állította. Szegénynek kellett fordulni párat, míg talán össze tudnak vágni belőle valamit. Nem egyszerű a rendezők élete, most már látom. 

Fel kell készülnünk mindenre a pénteki és szombati napon, Wiggo szerint rengeteg ajándékra és pólóra számíthatunk. Egy norvég kamionos újság is akar egy interjút, Barnabásnak lehetősége lenne (szerintem nem tudjuk beültetni) egy amerikai kamion fedélzetén begördülni a fesztivál területére egy konvoj részeként (közel 200 kamion állítólag), ha nem, akkor van egy közeli híd a fesztivál területéhez, amin nem lehet gyalogosan mászkálni, de Barnabásnak joga lesz hozzá, ha onnan akarjuk megnézni a konvojt. Nem tudom mi lesz...

Fárasztó napon vagyunk túl ez nem is kérdéses. Élmény volt ez is, bár annyira nem volt rá szükségünk. Lehet minden jobb lett volna TV nélkül, bár ez majd még kiderül a hétvégén, hogy tényleg így van e? Azért remélem nem lesznek a nyakunkon egész nap Osloban. 

Majd küldenek infót, mikor és hol adják le a kész anyagot. Volt olyan tervük, hogy a mai napot már holnap, de mivel így elhúzódott a nap, és lesz más dolguk holnap, nem lesz megvágva, így valószínűleg egyben fog lemenni az egész történet jövő héten valamikor. 

Így állunk most, holnap pedig utazunk...


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések