hármasban...

   Nem tudom ki mire gondolt, de én arra, hogy Barnabás, Jómagam és a természet...

Biztos "olcsó" így építkezni, mondjuk ha nincs helikopteres segítség, még most is csak cipekednének...


Talaj menti fagy, hallom odahaza is előfordulhat mostanság, teszem hozzá, hogy itt 800 méter felett voltunk.


A képen egy ház van elrejtve


Az élő tető, egy számomra kívánatos hytte-n.





Kitaláltam, hogy Barnabynak veszünk egy összecsukható széket, és visszük magunkkal, hogy hosszabb sétát is tehessünk... egyenlőre működik.



Oda egyszer elmegyek


A tetőn folytatódik a természet, mindig változik, hibátlan.






Biztos tetszik Barnabynak is, nem mondja, de én tudom. Főleg ha piciny ösvényeken kell haladni.



Ezek a nyírfák? (ennek még utána kell néznem) lehet nem fognak bevörösödni, mert eléggé ledobták leveleiket, megnézem jövő hétvégén is, hátha más színeket látok.

Megpihentünk, köszönjük így utólagos engedelmét a gazdának.







El kell dönteni, kinek mi a fontos, mert innen nézve látszanak ezek a házak, a havas hegycsúcs, onnan pedig, nem annyira szép a hegy, ellenben besüt a nap, nem a hátuk mögött vonul.


 kár hogy nem volt benne madár...

Az ablakkeret teljesen hasonló árnyalatú, mint az egyik fajta talajtakaró, vajon véletlen?






Egy csomót gondolkodtam azon, vajon honnan lehet vizük a házakban. Itt a megoldás. Mivel kisebb patakok vannak szép számmal, így van honnan szivattyúzni a vizet. Gondolom nem isszák, bár lehet van víztisztítójuk is. Majd egyszer ha látok ilyet belülről elmesélem. Hozzá kell még tenni, hogy ott a fűben a hosszabbító dugalj tök szabadon van...




Amit szeretek erre, kevés a bogár, és a pók például. Ez viszont egy "szép" hangyaboly.



Annyira színes és szép a talajtakaró, jó benne járni, besüpped mint a szivacs, csak nem látni, mekkora víz van alatta.






a barna sok-sok árnyalata

Megvolt első defektünk itt Norvégiában, ennek okán hogy egyformák legyenek elől a kerekek, megkapták a téli gumit, a fele legalább már megvan.













Kevés volt mostanság a csapadék, így itt a kövek elzárták a halak útját. Ebben a fenti "tóban" nem keveset láttam.
Olvadáskor kíváncsi leszek itt mekkora a sodrás, a vízhozam.







Ez az igazi X-faktor

   Miközben megjött az ősz, hajók sem kötnek már ki Eidfjordban. Kevesebb a turista, panziók bezártak, téli álmot alszanak. Azt mondják "kihal" Eidfjord, de Mohánál így is többen leszünk azt gondolom. És engem amúgy sem zavar.
    Nem tudom mekkora lesz errefelé a hó, mindenesetre az utak mentén kirakták a mobil karókat is, jelezvén gondolom a hókotrónak az út szélét. Ha tudunk feljutunk ide (kell hóláncot vennünk úgy gondolom, van is tábla a kamionoknak), mert szerintem itt a hyttekben még télen is van élet. Jó lesz a hóban is bejárni ezt az utat. Ja még most is egy csomóan motoroznak, tökös fickók ezek a norvégok. Nem egy kényes fajta, ez nekem nagyon szimpatikus. Meg amúgy is, akikkel eddig kapcsolatba kerültünk segítőkészek, mosolyognak, és nem gondolom hogy ez csak a látszat. Barnabást is befogadták, csak a gyerkőcök szomorúak, hogy Barnaby nem játszik velük. Szülőtől hallottuk. Lassan ha Barnabás is felveszi az itteni ovis ritmust, és én is ügyesebb leszek a norvégban majd többet tudok mesélni az itteni emberekről. Remélem...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések