pár fotó az elmúlt napokból...

   Semmi extra, pár egyszerű kép, hogy zajlik az élet. 

a távoli hajóból ezekkel a narancssárga picurokkal hozták vitték az embereket, volt fennforgás

fa a fémmel ha találkozik, szerencsére csak a képen

   Még mindig rengeteg a főleg belföldi turista. Rengeteg a lakóautó. Ugye írtam már, hogy évi 500.000 turista fordul meg Eidfjordban? Oka talán, hogy itt van nem messze a Voringfoss, Ovre Eidfjordban Norvégia egyik legnagyobb természeti múzeuma, és a szomszédos Simadalban pedig Norvégia második legnagyobb erőműve (vízerőmű). Mert a környezet egyébként olyan mint bármelyik másik fjordban, igaz itt van a közelben Hardangervidda. Ja és Oslot Bergennel összekötő főút.

 Barnabás kedvencei már nem ezek, hanem a buszok, persze azért a kamionok sem közömbösek számára

a szokásos látvány

Erre haladt a 2013-as Triumph túra, voltak vagy 30-an. De lemaradtam róluk, ez másnak készült, itt csak páran voltak ekkor. Volt angol, svájci és egyéb rendszámos is. Jól ráérnek...

Nagyon szépek a tetők ezekkel a "palákkal". Kíváncsi lennék hogy csinálják, mert ránézésre hasított "sziklák". Majd egyszer kitérek a norvég építészetre is.

Ezzel valaki sokat dolgozott.

örök téma


5,8m a hajó merülési mélysége lehet? Ez vajon a legalsó pont, vagy hogy van ez?


Van, akit nem érdekelt Eidfjord.

Most nem tudom, hogy a Balaton tenger színű, vagy a tenger Balaton színű? Egyébként nem olyan tiszta itt a tenger, mondjuk nehéz is megállapítani, mert hirtelen mélyül. 


Kedvencem, mikor egy sávban süt csak a nap. Itt gyakran megesik, a magas hegyek és a felhők között.
Barnabás imádja, ha suttognak a fülébe.
Azért van ám erre is templom.
Drágult a menü, viszont jár hozzá üdítő és desszert is.

   Közben eszembe jutott, hogy milyen érdekes, de saját olajuk ellenére, itt is változik a benzin ára. Most itt Eidfjordban 15.98Kr. Mikor Geiloban voltunk pont egy önkiszolgáló kútnál tankoltunk. Ott 14.8kr a benzin. Vajon ez működne Magyarországon? Kártyát berakni, megnézi a rendszer van e fedezet, és csak utána enged tankolni. Kártyát újra be, és jön a bizonylat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések