Holle anyó

   Igen az, a dunyhás fajta. 
   Ma megint szakadt az eső, kb. délután 4-ig. Barnabás nem volt formában, nem sikerült bemennünk oviba, mármint az udvaron elvoltunk, de az épületbe nem sikerült bejutnunk, nagy hiszit volt, sebaj, majd holnap. Úgyhogy szakadó esőben "játszottunk" kint. Csodálkoztam azon, hogy csak egy csoport volt kint a háromból. Annyira nem zavarta őket az eső, hogy az csuda. Engem sem mondjuk. A csúszdák mint odahaza is vannak, ezek a fémlemezesek. Esőben vizesen, gumiruhában elképesztő módon csúsznak. Jó volt nézni ahogy a gyerkőcök csúsztak lefelé. Barnabás nem, mert jó múltkor már így lecsúszott, de olyan tempóval száguldozott le, és repült ki a végén, hogy azóta ha vizes, nem akar csúszni. 
   De visszatérve a mai napra, nem csináltunk egészen addig semmit, amíg el nem állt az eső. Már majdnem este 6 óra volt, hogy kimentünk. De ekkor már szépen sütött a nap. És a felhők közül előbújtak a hegyek. Holle anyó munkásságát hátukon cipelve. Furcsa magyar szemnek ez a korai hó, persze csak minimális, jelzés értékű, de vettem az adást, jó dolgok lesznek itt télen, kérem szépen. Igen furcsa nekünk, jó az elmúlt télen volt szerencsénk odahaza is hóhoz, de nem kevés év volt, amikor lényegében nem is esett. Itt viszont nem kell majd messze mennem, ha havat szeretnék látni.
   Úgyhogy képek az első norvégiai "havamról", ami frissen esett. Tehát lementünk a "faluba" (900 lakos), és körbenéztünk, ilyen szept. 16-án estefelé Eidfjord.

a teraszról













egyik kedvenc völgyem, fenn a magasban













    Autó szerint itt tengerszinten 11 fok volt ekkor. Ezek a hegyek itt körbe 1300m körüliek. Ez számomra furcsa, mert nekem nem tűnnek ilyen magasnak. Csalnak az érzékszerveim. Mutatok egy térképet, és jelölöm rajta, merre jártunk eddig. Még eléggé kevés a jel, és meg kell hagyni, ha nem megyünk innen sehová, akkor is van még mit körbejárnunk. Eidfjord az X-nél van. 


Nem tűnik olyan magasnak, ugye?


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések