erről beszéltem

Még kimaradt valami a "mindenes" bejegyzésből. 

Itteni barátaink, ugye a Bergslien turistheim gazdái (első szállásadóink) utazni fognak Krakkóba. Vagy Varsóba? Mindegy is. Ami nem mindegy, hogy milyen kárt okozott a menekültesdi a Keleti-pályaudvaron. 
Igen tudjuk Orbán céllal okozta amit okozott, de aki olvasta az akkori híreket, az olvasta azt is, hogy mennyi lemondás volt a budapesti szállodákban az események miatt. 
A turista nem erre kíváncsi, az biztos. 

Persze nem tudván megtagadva magyar létemet, azért próbálom reklámozni amit lehet odahazáról. És Budapest az ilyen. Tervezte is a házaspár, hogy megnézik Budapestet, de az események hatására változtattak, és lett Lenygyelország. 5 napot fognak ott tölteni. 

Vajon hányan gondolhatták meg magukat szerte a világban? Mekkora kiesés ez?

Pedig már nem is egy norvéggal beszéltünk aki járt Budapesten, de nem innen a faluból. Jó reklám lenne ám ez. Persze én is oltogatom mindig Boris kollégát, és Mariust, jókat lehet ám ott bulizni. 

Még mielőtt valaki fanyalogna az 5 napon, azt el kell mondanom, hogy a házaspár hölgy tagja éppen New-York-ban van a maratonon. Két éve volt legutóbb. Aztán ugye lesz a közös lengyel kiruccanás, majd mivel ők nyáron elfoglaltak a panzió miatt, tavasszal van a nagy nyaralásuk. Ami rendszerint (mint majdnem minden norvégnak - őrület) Gran Canaria, most éppen 4 hét lesz az. 
Tehát lehet csak 5 nap, de éppenséggel azért ha érdemes, tudnak költeni azt hiszem. 

Nem azt mondom, hogy minden család megteheti ezt, de a többség többször utazik egy évben az biztos. Gran Canaria vagy Thaiföld egy biztos pont az életükben. Nem is értem, nem unalmas már?

Így már én is látok egy konkrét példát, mekkora kárt tud okozni egy felelőtlen politikai döntés. Persze ez ha a válsztásnál újra feléjük fog lecsapódni, le se szarja. De valami ilyesmi lehet a sokat emlegetett beruházási bizalmi vesztés is. Kiszámíthatatlanba nem feltétlen szeretnek befektetni, főleg ha van biztosabb is helyette.

Mindegy, azért én még reklámozok, mert van olyan része Magyarországnak, ami megérdemli, jobban, mint ami nem érdemli meg. Érthető ez???

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések