ez sajnos mit sem változtat majd...




http://index.hu/chart/2015/11/07/egeszsegugy_magyarorszag_oecd/

Bár az új, választott hazám (erről majd még fogok írni) előrébb van a sorban, jobbak az előrejelzések, azért ez rám nem fog vonatkozni. Én hozom magammal az elmúlt több mint 30 év magyar valóságot. Mondtam is már Carmennek, hogy ha egy normál alapból indulunk ki, akkor nekem Magyarország már elvett minimum 10évet (persze ez nem csak az ország hibája, hanem saját hülyeség is) az életemből, és esetleg ha Norvégia (ha itt maradunk végig) visszaszerez 5-öt, akkor is előbb halok. 

Persze ez csak vicc, mondhatnám úgy is, hogy "leszarom a halált", ami igaz is. Csak Barnabást kell "pályára" állítani, a többi meg nem olyan lényeges. Megyek mikor menni kell, vagy előbb. A később, nem tudom megoldható-e?

Tényleg elég elszomorító statisztikák ezek, nem tudom mi az oka. Tényleg ennyire egészségtelen életet él a magyar? A következő bejegyzés is talán némi magyarázatot ad erre.

Ha pedig olvassák a statisztikát ápolónők is, jól látszik, hogy tessék menni külföldre, nagyon sok helyen megbecsülik a munkájukat. És akkor talán majd a maradóknak is ki lesz kaparva a gesztenye, mert muszáj lesz emelni a béreket, a tényleg valós, teljes káosz előtt az egészségügyben.

Pont ma volt egy születésnap az idősek otthonában. Most már három száz évet betöltött lakójuk van Carmenéknek. A legidősebb 105 éves. Nem mintha akarnék addig élni. 

Jajjj, egy kicsit komor egy bejegyzés lett ez. Valami vidámat a végére???



Tényleg, úgy is mindig a zenét említem, keresek valami vállalhatót ami kapcsolódik a bejegyzéshez. Talán rendszert is csinálok belőle. Most akkor jöjjön egy vidám valami. Küldeném L. G-nak.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések