jön a tél?

Hétvégén elautóztunk Geilo-ba. Régen voltunk arrafelé, és gondoltuk mivel szép idő volt, miért ne. Hátha látunk valami jó holmit.

Persze, hogy költöttünk némi pénzt, de ami úgy igazán megérintett minket, az a tél volt. Volt pár nap itt is Eidfjordban, mikor volt zúzmara, és pár nap, amikor nulla fok alá is ment a hőmérő higanyszála. Lényegében felhőtlen hétvége volt, ezért kaptunk egy kis ízelítőt.

Geilo-ról megtudtam Marius-tól (ismétlésként: a főnök fia, kolléga), hogy az utóbbi 10-15 lvben fejlődött ki, és lett igazán felkapott síközpont. Rengeteg a hytte, télen megsokszorozódik a lakosság. Egyetlen hátránya tőlünk nézve a Hardangervidda. A télen szinte folyamatosan zárt útszakaszával, vagy a konvojjal.
Friele kávé tulajdonosa szorgalmazta a fejlesztéseket, és sok helyi is a fejlődés mellé állt. Nem is maradt el a siker.

És volt kemény mínusz 10-11 fok, bár napsütés, de akkor is. Azért így elsőre a szezonban, kissé megmozgatta a fogainkat. Pedig oly sokat nem is voltunk kint, boltról boltra jártunk. Minimál hó már van is, de azért elkezdték a mesterséges hó készítését is a pályákon.

De akkor vajon hány fok lehetett a Hardangerviddán? Kérem szépen a negyven kilométeres szakaszon átlagban mínusz 15-17 fok. Visszafelé mínusz 19 fok volt a negatív csúcs. Hallottam, hogy vasárnap -25 fok volt.
Amúgy nem álltunk meg, nem szálltunk ki. Az út letaposott havas/jeges volt, az én kedvencem. Még tapad valamennyire, de csúszik is. Legalább végre ki tudtuk próbálni az összkerékajtást. Jól szuperál, nincsenek nem odavaló zajok, és kapaszkodik ahogy kell. Egyenlőre nagyon jó vételnek érzem az Avalanche-ot, remélem nem is lesz okom megváltoztatni a véleményemet.

Következtetések?
Tőlünk 25 km-re már itt a tél, Avalanche szuper lesz a télen, bátran el merünk majd indulni, bármikor, bárhová.




















Megjegyzések

Népszerű bejegyzések