ez is Norvégia


Megint hanyagolom a norvég netes oldalakat, de nem is kell, hiszen olvasni odahaza is északi híreket. Két totálisan különböző hír, nem is lehetne egy lapon említeni, de így mégis jobban "lejön", milyen is az ember maga. A sok cici, punci, kuki között olykor találni értelmes dolgokat is. Persze semmi kofogásom a cici és punci ellen, a kukit meg nézze és keresse akit érdekel.

http://index.hu/mindekozben/poszt/2016/11/08/igy_unnepel_egy_viking_harcos_a_bajnoki_cim_utan/

Rosenborg egyébként megint az arany útra lépett (ismételt), vajon jövőre sikerül a BL csoportkör, mint a "régi" szép időkben? Hajrá!



Ez egy sokkal érdekesebb hír. Nem is baj, ha egy kicsit szembesítik a Norvégokat, hogy nem ám csak kánaán (még ha hideg is) az egész világ. Nem azt mondom, hogy nem követik a híreket a világban, csak a stresszmentes élet burokban is tartja őket. Nehéz elmagyaráznom mire gondolok, mert pont ellenpélda is van elég, például tombola karácsony táján, és egyéb gyűjtések különböző szervezeteknek. Mindezek ellenére is azt gondolom, mivel van pénz, könnyebben is rávehetők az adományozásra, pedig sok közöttük a smucig alak. Sok-sok ellentmondás, de hát nem ilyen az emberiség?

http://divany.hu/raktar/2016/11/08/sziriai_lakasbelsovel_sokkolt_az_ikea/

Nagy tisztelet mindenestre az IKEA-nak, mert úgy csináltak remek reklámot maguknak, hogy nem is tűnik annak, de esetükben még azt is el tudom képzelni (bár ez elég hihetetlen a profitorientált világban), hogy nem is azért tették mindezt. Mennyire kellett volna ilyen a két pesti IKEA-ba is. Nem is a pénzgyűjtés miatt, hanem a majdnem mindent elborító sötétség miatt.







Az IKEA egyébként tervezett (csak ezzel a hírrel foglalkozva találtam rám) a menekülttáborokba való "házikót" is. 





http://www.csmonitor.com/World/Global-News/2015/1125/IKEA-assembles-a-solution-for-Syrian-refugees-video


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések