izé, Éze



http://www.eze-tourisme.com/en/decouvrir-visiter-se-divertir-2/discover-eze/virtual-tour.html

Ezzel az oldallal kellett kezdenem, tessék ellátogatni rá, hiszen Éze körbejárható, remek minőségben, tényleg csodálatos.

És ha már mindenki ráhangolódott, jöhetnek a mi élményeink, képeink.

Megpróbáltuk elég vegyesen felépíteni a nyaralást, eddigi kirándulásaink a kis falvak körül forogtak, de úgy voltunk vele, ha már Provence, akkor nincs messze Nizza, és Monaco sem. Ezért kerestünk a nyaralás második felére ezek közelében szállást. 
Éze adta magát, szinte azonos távolságban mindkettőtől. De nem volt egyszerű szállást találni. Végül olyan oldalon sikerült, ami azt hiszem leginkább a Skandinávoknak, Dánoknak szól. Az apartman amiben megszálltunk, egy dán családé, ők adják ki, és a vendégkönyvet böngészve, csak északi nevekkel találkoztunk. Talán nem véletlen. 

Fantasztikus kilátás fogadott minket, élmény volt minden ott töltött perc. Viadukt, vár, templom, és a tenger. Csak ennyi.



Abban az apartmanban laktunk.

Mindennel felszerelt, szép, bár már látszottak kivitelezési problémák. Hány éves lehet? 10? Mint otthon, gyorsan legyen kész, aztán...

A terasz vagy 40 négyzetméter volt, tényleg csodás kilátással.




Valami ilyesmi. A rági falu, a viadukt, a tenger, jobbra pedig sziklák.












A viaduktról, Saint-Jean-Cap-Ferrat.


Ott az egyikben "kínlódtunk".





Tényleg ezek a világ legszebb falvai (Provence és Toscana), utánozhatatlan hangulattal.






Hogy mennyire nem érdekel minket a tenger az jól mutatja, hogy egyetlen egyszer (illetve mikor már mentünk Olaszország irányába hazafelé, még egy fél órára Menton-ban is) voltunk csak lent fürödni. Az sem volt egy nagy élmény, vagyis csak részben.

Mert hiába volt hívogató, és látszólag csodás a környezet, a víz, a part az egész nem jött be. Semmi árnyék, köves (amit elvileg szeretünk), de tele növénnyel. Keresni kellett volna másikat talán? De a nagy strandok nem vonzanak (tömeg), és nem is láttunk igazán "kívánatos" partot. Aki fürödni akar, ne a Francia riviérára jöjjön szerintem.



Mint képeslap tényleg működik, de... Hozzá kell tenni, hogy ha eltekintünk a hideg norvég vizektől, maga a part sokkal szebb az ezernyi sziget miatt. De nem is ezért jöttünk.




Fürödni inkább ide jártunk. Nem is volt túl nagy forgalom, sokszor csak mi voltunk, és úgy különösen vonzó tud lenni egy jó nagy medence. Barnabás sokkal jobban élvezi, és itt úszni is jobban tud.




A falu...






























































Megjegyzések

Népszerű bejegyzések