közeleg




Azt hiszem, mindannyiunk felelős. Felelős, hiszen tök jó élni a szaros kis életünk, nem belegondolni (vagy csak néha, és éppen csak) a jelenleg is tartó háborúkba és a földünk egyéb elfuserált dolgaiba. Sokkal kényelmesebb, és mi közünk hozzá?

http://index.hu/velemeny/2016/09/18/a_menekultellenes_kampany_nem_is_a_migransokra_a_legveszelyesebb/

Semmi... tényleg semmi. De azért sokkal jobb volna, ha nem történnének ilyen szörnyűségek, nem lennének éhező gyerekek és folytathatnánk. 
Első körben persze a politikusok nagy részétől kellene megszabadulni, aztán utána már minden menne magától. 
Elég csak megnézni, mi folyik Irakban. Amit szerencsétlenkedik a világ, ez az orosz amerikai ellentét, közben pedig ártatlan emberek is halnak. Mindig is voltak háborúk, de nem elég még. Viszont most már sokkal jobban a szemünk előtt zajlik a technika fejlődésével. Most már nem nehéz elképzelni, milyen is valójában egy háború. 

Hiszem, ha a fejlett világ nem lenne töketlen, érdektelen, gyáva, és mindenki azonosan gondolkodna (mert a szabadság, a másik tisztelete az csak egy módon lehetséges), sokkal jobb hely lenne a föld. Ha például Európa összes országában, Amerikában és mindenhol, a nép nyomást gyakorolna a politikusokra, hogy tessék beavatkozni ahol kell, egyből lenne megoldás.
De amíg a vallásokkal és bármi mással ellentétet lehet szítani, addig a politikusok, és "számítók" szépen elvannak. Mi pedig éljük az "álomvilágunkat". Zavar engem, de teszek bármit is ellene? Nem. Gyáva vagyok, esetleg egy fecske nem csinál nyarat?

Többség biztosan mondja, hogy nehogy már  mi pénzünkből, viszont a menekültáradat miatt pedig, hogy ide aztán ne. Bele kell "feccólni", aztán nem jönnének ám.

De volna itt még más is. Sajnos kellene szabályozni a földi "sokaságot". Első körben a vallások "kivezetésével". Az már felérne egy jobb fajta fogamzásgátlással. A világ bizonyos helyein, ahol az iskoláztatás (és így a felvilágosodás) nem megoldott, ez a lépés sokat segítene. 



http://index.hu/mindekozben/poszt/2016/08/17/ha_ebbol_nem_lesz_hires_sajtofoto_akkor_semmibol/


http://index.hu/kultur/2016/08/19/ez_az_a_foto_amit_nem_kene_megmagyarazni/


Persze nekem is csak a pofám jár. Semmivel sem vagyok több, mint akinél még ez sincsen meg. Azért hihetetlen, hogy az emberiség nem tanul a történelméből. Van már mindenféle tudomány, nem hiszem, hogy bele kellene esnünk még mindig ugyanazon csapdákba. És mégis ez van.
Nem érdemeljük meg az evolúciót, mert a millió évvel ezelőtti ember még ösztönből cselekedett, most már lehetne tényleg gondolkodva is. De a pénz nagyon elhomályosítja a felső rétegek látását (érzését), a "trendet" pedig ők diktálják. 
Valszeg nem is érvényes, a sok lúd disznót győz mondás.







http://www.origo.hu/nagyvilag/20161119-sok-civil-meghalt-az-aleppo-keleti-resze-elleni-legicsapasokban.html

folyt.köv.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések