albi

Csináltam pár képet albérletünkről belülről is. Most volt mielőtt beköltöztünk kipofozva, viszont a hangszigetelés nem sikerült jól. Jó nagy a lehallás, nem leszünk itt örökre, az már most látszik. Egyébként ami szuper, hogy minden ablak a fjordra néz. Kb. 74 nm az egész.

Konyha, elég nagy, elfér minden

Nappali "belül", és alatta "kívül"


A folyosó nagyon széles, cserébe Barnussal tudunk ipszilonozni a gokarttal, szemeb a fürdő, balra pedig a 2 szoba, valamint az előszoba. Szobák picik. És ahonnan fényképezek jobbra van egy tároló is.

Fordítva ugyanaz.
A csempe nem csempe, a taposó nem taposó. A fal lényegében rétegelt fa, vízálló csempeimitációval. Könnyű szerelni, nem kell csempézni, és nem is néz ki rosszul, de azért a csempe szebb. Aztán alul pedig a nálunk már rossz emlékű (bár kezd visszatérni azt hiszem) linóleum, alatta elektromos padlófűtéssel. Gondolom ez is az egyszerűség miatt van, szintén nem kell a csempézéssel foglalkozni, és gondolom olcsóbb is persze. De sok helyen ezt alkalmazzák. Ez nekik tetszik. Tulajdonképpen nem rossz, de szebb a taposó.


Elmondanám, hogy panelban lakunk. Tessék csak megnézni a falat. Általában így készülnek itt a házak (mintha máshol nem), hogy pince szint beton, és fölötte fa. A pinceszint gyakran be sincs fejezve (nekem legalábbis, itt ez annyira nem fontos ezek szerint), szabadon a beton.


Muszáj volt egy szekrény az iratoknak, IKEA hemnes 1.300kr/48.000ft itthon pedig 47.990ft. Azért ez sem semmi, igaz??? Kicsit más fizetések, és azonos árak.

 LG F14B8TD, Carmen szúrta ki, fél napig volt talán akciós, 4.000kr/150.000ft (most 5.000kr ért látok a neten), magyar árat nem találtam, de majdnem ez 160.000ft felett, tehát nagyon jó áron vettük


Megjegyzések

  1. Névtelen27.1.14

    Szép lakás, csempeimitáció ide vagy oda, ellennék ott :D
    Az IKEA Hemnes pedig tényleg nem semmi :D

    Láttam a tv-t, és korábban írtad, hogy reggelente hallgatod nyelvtanulásképp az NRK-t Mi a helyzet az adóval, a ház-tulajok állják teljesen vagy beszállnak, vagy meg lehet valahogy úszni? Vagy ti is kiszereltettétek a dekódert a tv-ből? Valahol azt olvastam, hogy az online tv-zés ingyenes, ez még igaz?
    Vagy álddoztok rá, a nyelvtanulás miatt (mennyi most az annyi)?

    És még egy kérdés kicsit más témában: a munkavállaláshoz szükség volt bejelentett állandó lakcímre? Ha igen, a tulajok gond nélkül belementek?

    köszi és üdv!
    Bori

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. TV ingyenes fél évig, bár amúgy úgy egyeztünk meg, hogy benne van az árban, meg az internet is. De mikor beköltöztünk ők még nem, nem volt egyik sem, így hoztuk magunkkal a netet. Itt még egyezkedni kell. Viszont nem HD minőség, az már pénzes, akkor ugye kell a box is hozzá. Egyenlőre marad ez, úgy sem sokat nézünk TV-t.
      Igen úgy tudom itt is ördögi kör van, ha nincs munka nincs albi, ha nincs szállás nincs munka. Nekünk az első szállást Carmennek a cég szerezte, utána már könnyű volt itt, vagyis referencia az már volt, már csak a hiány okoz gondot.
      Egyébként szoktam hülyéskedni, hogy itt mindenki mindenki rokona (de tényleg, egyik fele Hæreid, a másik pedig Lægreid ha jól írtam) és hogy nem ártani szétszórni "magvaimat" egy kis vérfrissítés miatt.

      Törlés
    2. Névtelen28.1.14

      :DD Nem tudom, olvasod-e még a Határátkelőt, múltkor Izland volt a téma, ahol elég kevesen élnek s következésképp mind viszonylag közeli rokonok. Valaki a kommentekben bedobta, hogy állítólag van az izlandiaknak egy app-jük, ami a személyi szám megadásával kiadja, hogy hanyad fokú a rokonság, ezzel elkerülendő, hogy péntek este már megint valamelyik másod-unokatesódat vidd haza :D
      Ugyanez norvégra fejlesztve nem lenne rossz ötlet (feltéve, hogy van pl személyi szám, elérhető az adatbázis, stb).

      Törlés
    3. Én megkímélném az adminisztrációtól a Norvég nőket, és a kutakodástól, közös megegyezés azt hajrá. Feláldoznám magam ez az igazság, majd ha szépen kérnek meglátjuk...
      Olvasom sokszor a határátkelőt, érdekelnek a történetek, ezt az Izlandit még nem olvastam, bepótolom. Ha tényleg így van, és a számok ismeretében, szerintem jobb ha nem tudják... ellenben azt hiszem, ha valakinek kedve támad, azért ott van esély mint hapsiként mint nőként egy kósza numerára, mert idegennel csak nem nyúlnak mellé, gondolom én, hogy gondolják ők...

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések