kiindulási alapok voltak

Már írtam többször, hogy próbáltunk mindenféle infót összeszedni norvégiáról, mikor kiderült kijövünk. És ugye árakat is nézegetni kellett, mennyi itt az élet. Sok sok képet letöltve az világossá vált, hogy szép ország. De nem találni, nagyon mély ásások nélkül a lakókörnyezetekről képeket. Itt vált pluszban hasznossá az albérletkeresés folyamata. Rengeteg képet töltöttem le, ami jellemzte az itteni "életet". Ez már jó kiindulásnak volt tekinthető, hogyan is épitkeznek, milyen is a környezetük. Na ezekből töltök fel jó sok képet, a tulajdonosok utólagos engedélyével. És itt lehetne kapcsolódni nem oly régi bejegyzésemhez, hogy létezik legjobb hely? Itt Norvégiában nem lehetne ez alapján dönteni. Sőt én csináltam olyat, hogy a part menti nagyobb városokat végigkutattam, hátha közelebb kerülök a megoldáshoz. Így lehetetlen szerintem, bőség zavara. Tehát jöjjön jó sok kép, milyenek is a norvég viszonyok. Teszem hozzá ezek fullos házak, bár némelyik nem mutat kivülről sokat. Ami közös szinte mindegyik házban a hatalmas teraszok megléte, és a hozzá tartozó pazar kilátás. Ezek egy évvel ezelőtti gyűjtések, azóta biztosan elkelt házikók, és újabb gyöngyszemek kerültek fel a rubrikk.no-ra. Érdemes kutatni... képeket folyamatosan töltöm fel, tehát tessék visszanézni, ja és lesz egy bejegyzés a nekem tetsző Norvégiáról készült nem saját képekről is.























































































Megjegyzések

  1. Névtelen4.12.13

    Kedves Tamás!
    Én is olvasom a blogot, nagyon tetszik, kíváncsian várom a képeket és a folytatást.
    Férjem "évek óta rágja a fülem" (hogy a Te szavaiddal éljek, ha jól emlékszem egy korábbi posztból), hogy költözzünk Norvégiába.
    Egyre erősebben hajlok rá (a Mo-i közhangulat, pesszimizmus, mindent átszövő korrupció stb. miatt, ami egyre jobban elveszi az ember kedvét mindentől), bár a hideget, a hegyeket, s a nagy tereket nem nekem találták ki, ezeket még szoknom kell.
    De a blogodat olvasgatva, kezd kedvem lenni hozzá, komolyan!
    Gyönyörű a hely, és a nyugalom.. tudnám értékelni! Szóval irigykedünk rendesen :)
    Üdv és kitartás!
    Bori
    ui 1: fantasztikusak a képek az új lakásról!!
    ui 2: vajon pl Bergen környékén tényleg enyhébb a tél, mint Mo-on?? :)) vagy ez csak mendemonda..?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Az első telembe beleszaladva, annyit tudok mondani, amit itt is hallottunk, és amit te is hallottál, vagyis, igen, itt a tenger mellett enyhébb a tél.
      Itt Eidfjordban is, de ha feljebb megyünk 20 kilométert ott már szép hó van. Nekem ez így tökéletes. Viszont sok-sok eső, ami otthon zavart, itt nem. Nagy a füled??? Sokáig kell még rágnia???

      Törlés
  2. Névtelen6.12.13

    Hogy nagyot hallok-e vele direkt?? :) Már egyre kevésbé.. tisztul a hallásom:) Előbb-utóbb tényleg felpakolunk, bár még nem tudom, hol kötünk ki. Sajnos nem rendelkezünk olyan szakmákkal, amire a legnagyobb a kereslet, ezért valami mással (többek közt nyelvtudással) próbáljuk megtámogatni a dolgot. Ezért még nem kevés idő telhet el, mire ott munkát találunk, de legalább terv már van :)
    Itthon kutya hideg lett és az előrejelzéseket nézve Bergenben mindig pár fokkal enyhébb az idő, a norvég nyelv pedig kifejezetten tetszik, úgyhogy arrafelé vesszük az irányt. Az esőt pedig kifejezetten szeretem. :)
    Rengeteg kérdés merül fel bennem folyamatosan, de zaklatni nem foglak, majd szépen kivárom, amikor nálatok sorra kerülnek az események.
    Csak bíztatnálak, hogy amennyiben energiád és kedved van, ne sajnáld a billentyűzetet, mert minden bejegyzésnek örülünk, nincs olyan, hogy "túl sok". :)
    Bori

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések