vasárnap reggel

Tegnapi nap nem volt valami jó, Barnabás elkapta a vírust, gondolom az óvodából. Hányt, egész nap feküdt. Egy ami jó volt benne, tudtam követni az olimpiát. Így tegnap láttam Szlovák-Szlovént, aztán az Orosz-Amcsi meccset is. Persze a többi eseményt is követtem, közte a norvég női sífutó váltó kálváriáját. 
De a mai napról akartam igazából írni. Ja tegnap is azért tudtam annyi hülyeséget összeírni, mert Barnabás hogy ki volt ütve, volt alkalmam az olimpia közben. Azért valamennyit norvégoztam is. Ma pedig jobban van Barnaby, végre evett is, bár remélem nem jön vissza. Ugyanis anyja tegnap meg ma is dolgozott/ik, így rám vár a nemes feladat. Visszatérve, olimpia, már megint.

Az alpesi döntők mindig délelőtt/reggel vannak. Így ma már volt szerencsém egy norvég aranynak örülni (Super-G). Most egyébként meg zajlik a Norvégia-Ausztria korongmeccs (jelenleg 0-1). Ez azért érdekes, mert így tudom pontosan felmérni, hova kell tenni a Norvégokat. Ugye az osztrákok az EBEL miatt jól ismertek számomra. Előttünk járnak, velük meg a Szlovénokkal fogunk megküzdeni az A-csoportba jutásért. A tegnapi Szlovén játékot látva, hááát... közben 0-2... Nem egy erős norvég kezdés. 

De visszatérve a síelésre. Az összes reklám A.L. Svindal körül forog a TV-ben. Leginkább ő volt az olimpia arca. Nagyon népszerű, pedig nem is sífutó, hanem alpesi számokban indul. Jó, ennek is nagy hagyományai vannak itt. Lasse Kjus (5 olimpiai érem), Kjetil A. Aamodt (8 érem olimpián, a legeredményesebb férfi alpesi síző) és ebbe a sorba illeszkedett bele Svindal. És természetesen az új győztes Kjetil Jansrud (már szerzett egy bronzot is most az olimpián) is. Bár nem a semmiből, az előző olimpián is volt már érme, csak arany nem. 
A lényeg minden Svindalra volt kihegyezve. Ő vitte a zászlót a megnyitó ünnepségen. Tőle várta mindenki a jó eredményt (Vancouverben 1-1-1, minden éremből szerzett), az címvédést például. De Svindal leszerepelt, akárcsak eddig a sífutók és a biatlonosok. Jó van már arany mindkét sportágban, de összességében nem valami fényes a produkció. 
Viszont berobbant Jansrud, és ma reggel megnyerte a Super-G-t. Hozzá kell tenni, hogy az utolsó négy olimpiát ebben a számban norvég versenyző nyerte. Ez a "saját" számuk. 
Mondjuk még hátra van a két szlalom verseny, szintén nem esélytelenséggel. Még tud javítani Svindal is, de azt kell mondjam, eddig elég nagyot betlizett. Egyébként a közvetítéseket nézve, talán nem élnek meg akkora tragédiával egy vereséget a Norvégok, mint odahaza egy esélyes vereségét. Viszont örülni ők is nagyon tudnak.
Kíváncsi leszek a folytatásra. Ami érdekes, az alpesi számokban viszont a norvég nők sehol sincsenek.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Olympic_medalists_in_alpine_skiing#Men.27s_combined

Ami az én érdeklődésemet illeti, én mindig a hegyekbe vágytam, ide fel északra, és így sokkal jobban érdekel a téli olimpia, mint a nyári. És a nők is szebbek, csak sajnos jobban fel vannak öltözve. 
Még jövök olimpiával, ha érdekel valakit, ha nem...

Azért beszéljünk picit a nőkről is. Fontos dolog ez, mert bármennyire is szép a természet és bármi más, azért a nő a legszebb dolog. Kombináljuk össze a sít és a nőt. Kari Traa. Írtam már, van ilyen ruházat. Nem véletlen, ő ugyanis egy eredményes mogul versenyző. 1-1 arany- ezüst- és bronzéremmel  az olimpiákról. Bevett szokás itt északon, hogy eredményes sportoló ruhamárkát alapít. Példa még mondjuk Kjus is.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kari_Traa

Aztán keressünk képeket Kari Traa-ról... bevállalós egy nőszemély...










És a végére pár portékája...







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések