mégis tél van


Jó, esett már némi hó, de ahogy lenni szokott, a pár nappal ezelőtti panaszkodásom megértő fülekre talált, Holle anyó kegyes volt. 10-15cm friss hó. Itt lenn a fjord mentén ennél nem is szokott több lenni. Mínusz 2 fok körüli hőmérséklet, szélcsend, nap (valahol), ideális téli idő.

El is terveztük, hogy ma napvadászatra megyünk, de kicsit megcsúsztunk, és hiába mondtam, hogy már fölösleges elindulni, az lett. Talán majd ma (hisz éjfél múlott, átcsúsztunk a mába a mából), ha időben sikerül felkelni, majd elmenni úszni, és majd azután.

Pár képet készítettem az autóból azért, látszik, a nap lemenőben a hegyek árnyékában, késő...

esti séta 


Pénteken azt hittük, kapunk napot Vossban, de ott megrekedt a köd, így nem. 

De a távolban már látni véltünk valamiféle naptevékenységet. 


Szép a téli táj, de én azt szeretem ha az út is havas ilyenkor. 



Tegnapi kép. Ugye, a nap már a vonal (fjord) fölött. Késő, pedig csak fél három.




 Csalóka a nagylátószögű objektív.                              Mert kb. ez a valós látvány, távolság.





A forgalom csekély, az út jó, a panoráma mesés, kell ennél több útravaló?


Napvadászat. Sohasem árt ismételni, mi is ez. Hát az a nagy helyzet, hogy két hónapot egyáltalán nem süt be a nap Eidfjordba télen. Az alacsony nap útvonala, és a hegyek helyzetének kölcsönjátékaként. Így ha napra vágyik az ember, akkor el kell menni elébe. Vagy a hegyre fel a sípályához (Barnabás nem szeret ott), vagy elmenni bevásárolni Vossba (pénteken voltunk, de hiába volt az út napos, maga a város felett köd rekedt), vagy Ulvikbe például. Oda indultunk, csak későn (én tudtam), dél és egy között ott kellene lenni. 
Egy szó mint száz, nekünk menni kell a napért, vadásznunk kell rá. Zavar? Tulajdonképpen nem, mert legalább kirándulás motiváció is egyben. Persze azért jobb lenne, ha besütne minden nap egy picit legalább, bár télen nagyrészt úgy is borús, felhős az ég, nem bosszankudunk legalább e miatt. A jó oldalát kell nézni a dolgoknak, nem igaz?






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések