vissza a nyárba


Most, hogy már benne vagyunk a télben, annyira, hogy ha így folytatódik szerintem megint negatív rekordot döntünk hómennyiségben, akkor itt az ideje újra a tavalyi (jé 2017 van, B.Ú.É.K!) nyaralással foglalkozni. Hiszen nem fejeztem be.

Voltunk már Kölnben, aztán Burgundiában, Provenceben, Ézeben, de még hátra van Nizza, Monaco, Chiavenna és Nürnberg. Neumünster, Kiel szóra sem érdemes, de gonosz vagyok.

Tehát Éze-t már kitárgyaltuk, sok-sok képpel, nézzük hol jártunk körülötte. Itt már inkább visszább fogtuk magunkat, próbáltunk többet pihenni, többé-kevésbé sikerült.

Ha röviden el akarnám intézni, akkor annyi, hogy Nizza csodás, Monaco is, mégis idegennek érzi ott magát az ember. Pénz, tehát sznobság, kivagyiság hogy ne is folytassam. Mű világ. Persze azok ott, nagyban leszarják mit gondolok én, és a többség, de pont ezért nem is olyan érdekes. Dubajt tudom így elképzelni, csak még százszor rosszabb "kisugárzással". Azért Monaconak van történelme, bár a pénz felülírja manapság.

Jöjjön akkor Nizza.
Valahogy tudunk időzíteni, hiszen kb. két héttel a nizzai kamionos terror után voltunk ott. Sajnos, így megnéztük, milyen a hangulat. Őszintén? Ha nem látom a mécseseket a sétányon, soha nem gondolta volna az ember. Félelemnek vagy bármi negatívnak nyoma sincs az említett mécseseken kívül. És ez így van jól. Össze-vissza három fegyveres katonát láttunk, de rendőri jelenlét sem feltűnő. Minden ment a régi medrében nagy valószínűség szerint.
Ja nem, mert egy szupermarketbe bemenvén ellenőrizték a táskáinkat.

Ennyi volt a negatív Nizzában, tehát semmi, mert a merénylet az egy már megtörtént dolog, és semmi hatása nem volt a mindennapi életre. Így láttuk Nizza nyüzsgését, szépségét. Ott el lehetene lakni, nem is kérdés.


















































































folyt.köv.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések